Сьогодні п'ятниця, 27 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, п'ятницю, 27 жовтня

27 жовтня 2023, 07:49 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1836
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, п'ятницю, 27 жовтня
Фото из открытых источников

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу відбулося майже 70 бойових зіткнень. Всього ворог завдав один ракетний і 18 авіаційних ударів, зробив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ і населених пунктів.

На жаль, є поранені і загиблі серед цивільного населення. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Також, російські окупанти завдали черговий авіаційний удар, застосувавши ударні БПЛА типу «Shahed-136/131».

Авіаційних ударів зазнали Архангельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

.Під артилерійським вогнем виявилися більше 80 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення наших військ на загрозливі напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в белгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населених пунктів Синьковка і Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, продовжує перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили п'ять атак противника в районах Богданівки і Хромового Донецької області. Також ворог намагався відновити втрачене становище у Кліщіївки і Андріївки, де наші захисники відбили 10 атак.

У свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не залишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію. Однак наші воїни стійко тримають оборону і наносять окупантам значні втрати.

Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степного, Авдіївки, Тоненького, Північного Донецької області, де силами оборони відображено більше 20 атак.

На Мар’їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 18 атак противника.

На Шахтарському і Запорізькому напрямках ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наносять окупаційним військам втрати в живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогненне ураження по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала удару по району зосередження особового складу і ще один - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і два артилерійські засоби противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ