Сьогодні четвер. 21 вересня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, четвер, 21 вересня

21 вересня 2023, 08:14 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 1929
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, четвер, 21 вересня
Фото из открытых источников

За минулу добу російські окупанти завдала черговий авіаційний удар по Україні ударними БПЛА типу Shahed-136/131.

В результаті бойової роботи протиповітряної оборони було знищено 17 «шахедів» за маршрутом прямування в межах Сумської, Полтавській, Кіровоградській і Дніпропетровської областей. На жаль, в результаті влучень на Полтавщині постраждав нафтопереробний завод. Руйнування і пошкодження отримали житлові будинки і інша цивільна інфраструктура.

З початку поточних діб російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі ряду областей нашої держави. Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському напрямку. ВСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

За минулу добу сталося 23 бойових зіткнення. Ворог завдав два ракетних і 80 авіаційних ударів, зробив більше 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах нашої держави.

Авіаційні удари отримали Леонiвка Чернігівської області; Надія, Невське, Білогорiвка Луганської області; області. А також - Новосадове, Торське, Спірне, Веселе, Клiщиївка, Нью-Йорк, Красногорiвка, Угледар Донецької області; Роботіно Запорізької області; Козацьке, Одрадокам'янка,, Ольгiвка, Токарiвка, Тягінка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися близько 90 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанском напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі на захід від Зайцева Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище в районі на північний схід від і на схід від Андріївки Донецької області, успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі на південь від Бахмута, наносять ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Марьінскому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Тут за минулу добу ворог зробив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з займаних позицій. У той же час на Авдіївському і Шахтарському напрямках Сили оборони тримають оборону на зайнятих рубежах, мають ініціативу і відвоювати нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, наносять окупаційним військам значні втрати в живій силі і техніці, змушують ворога відходити з займаних позицій. Наші захисники відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області. окупанти мають значні втрати як в живій силі, так і в техніці.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення і наносять успішну поразку по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і п'ять - по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ вражений один район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 11 артилерійських засобів, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» і станція РЕБ противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ