Сьогодні п'ятниця, 6 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генерального штабу ЗСУ на сьогодні, п'ятницю, 6 жовтня

6 жовтня 2023, 07:38 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 1827
Поділитися:
Зведення Генерального штабу ЗСУ на сьогодні, п'ятницю, 6 жовтня
Фото из открытых источников

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. А також - наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Кремлівські терористичні війська, вчора, 5 жовтня, цинічно завдали ракетного удару по цивільному об'єкту в селі Гроза  Куп'янського району Харківської області. За попередніми даними, в результаті прицільного попадання загинули понад 50 мирних жителів. Тривають розбір завалів і пошукові роботи, надається допомога пораненим.

За минулу добу сталося 37 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 3 ракетних і 65 авіаційних ударів, зробив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах. Противник атакував Україну 29 ударними БПЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку. Протиповітряної обороною знищені 24 ворожих «шахеда».

Авіаційні удари зазнали: Грабовське Сумської області; Іванівка, Кислівка Харківської області; Білогорiвка Луганській області; Спірне, Кліщіївка, Іванопілля, Мар'їнка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Урожайне, Старомайорське Донецької області. І Новодарiвка, Роботіно Запорізької області; Беріслав, Козацьке, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольговка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожансmкомe напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

На Ліманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі на схід від Макіївки Луганській області.

На Бахмутському напрямку наші воїни мали успіх на схід від Андріївки Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі на схід від  Диліївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, наносять ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському і Марьінському напрямках противник вів безуспішні штурмові дії в районі Авдіївки Донецької області. Також, ворог зробив 14 невдалих атак в районах Марьінки і Новоміхайлiвки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива і Водяне Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники стримують загарбників в районі на південний схід від Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади і успішно вражають тили супротивника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 7 - по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ вражені вузол зв'язку, зенітно-ракетний комплекс, важка вогнеметна система, 9 артилерійських засобів, склад паливно-мастильних матеріалів, радіолокаційна станція і станція РЕБ противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ