Сьогодні вівторок, 12 вересня: Зведення Генштабу України | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генерального штабу України на сьогодні, 12 вересня

12 вересня 2023, 08:06 | Офіційно | Костянтинівка 1353
Поділитися:
Зведення Генерального штабу України на сьогодні, 12 вересня
Фото из открытых источников

За даними Генерального штабу України, за минулу добу сталося 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних і 53 авіаційних ударів, зробив більше 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, як по позиціях наших військ, так і цивільних об'єктах нашої держави.

Противник продовжує ігнорувати закони і звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору. Від цинічних ракетних ударів постраждали мирні жителі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За минулу добу росія атакувала нашу державу 12 дронамі-камікадзе типу «Shahed-136/131». Всі 12 ударних БПЛА знищені силами і засобами протиповітряної оборони України.

Оперативна обстановка на сході і півдні України залишається досить складною. На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник завдав авіаційний удар в районі Леоновки Чернігівської області. Здійснив понад 15 артилерійських і мінометних обстрілів по цивільній інфраструктурі і населенню прифронтових областей.

На Куп'янському, Лиманському і Бахмутському напрямках противник завдав авіаційні удари біля Синьковки, Іванівки Харківської області, Надії, Новегоровкі, Диброви, Білогоровки Луганській області. Окупанти не залишають спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах Новосьоловського Луганської області, Орєхово-Василівки і Кліщевки Донецької області. Від численних артилерійських і мінометних обстрілів постраждали більше 15-ти населених пунктів.

На Авдіївському, Марьінськомк і Шахтарському напрямках противник завдав авіаційні удари поблизу Авдіївки, Пречистівки, Урожайного, Старомихайорского Донецької області. Від численних артилерійських і мінометних обстрілів постраждали більше 15-ти населених пунктів. Окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших захисників в районах Авдіївки, Марьінкі, Новоміхайловкі Донецької області.

На Оріховському напрямку противник завдав авіаційні удари в районах Малої Токмачки, Омельника, Роботиного і Новоданіловкі Запорізької області. Від численних артилерійських і мінометних обстрілів постраждали більше 20-ти населених пунктів.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, наносять окупаційним військам значні втрати в живій силі і техніці. У свою чергу ворог намагається відновлювати свої підрозділи, продовжуючи численні штурмові дії позицій наших військ. Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши більше 10 атак противника в районах Роботиного і Новоданиловки Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційні удари в районах Одрадокаменки Херсонської області і Кривого Рогу Дніпропетровської області. Від численних артилерійських і мінометних обстрілів постраждали більше 10 прифронтових населених пунктів. Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади постачання і наносити поразку противнику в його тилу.

За минулу добу авіація сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки загарбників.

Підрозділами ракетних військ і артилерії і безпілотних систем вражені 12 артилерійських засобів, 1 район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника, 1 пункт управління і 1 боєприпасів противника


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ