Велика частина Донецької області опинилася знеструмленою | ZI.ua
Акция закончилась

Знеструмленою опинилася велика частина Донецької області

15 грудня 2023, 10:13 | ЖКГ 2235
Поділитися:
Знеструмленою опинилася велика частина Донецької області

На сьогодні в Донецькій області через негоду склалась критична ситуація з електропостачанням. На 15 грудня поточного року в області без електропостачання залишається 221 населений пункт (116 388 абонентів). Про це повідомила прес-служба Донецької ОВА.

Всі відключення пов’язані з несприятливими погодними умовами. Зледеніння електромереж і електрообладнання та дощ призводять до замикань, у зв’язку з цим на електропідстанціях спрацьовує автоматика захисту та відключає електропостачання споживачам. При повторних спробах включення через вищезазначені причини автоматика захисту не дозволяє відновити електропостачання.

Для відновлення електропостачання споживачам в області працюють у цілодобовому режимі 79 ремонтних бригад електрокомпаній. На допомогу залучені додаткові ремонтні бригади з Дніпропетровської, Київської та Одеської областей.

Попри обстріли та негоду учора ДТЕК Донецькі електромережі змогли:

- підключити до електропостачання найбільші енерговузли;

- поновити роботу 274 трансформаторних підстанцій;

- відновити електрику у 37 населених пунктах;

- повернути світло у домівки 17 399 родин прифронтової Донеччини.

Найближчими днями очікується підвищення температури зовнішнього повітря до плюсових позначок, що усуне причини зледеніння електромереж і електрообладнання та дозволить вернути функціонування систем електропостачання у нормальний режим роботи.

«Просимо всіх мешканців області і споживачів електроенергії віднестися з розумінням до ситуації, що склалась з електропостачанням в області», - говориться у повідомленні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ