В Україні виводять із обігу купюри номіналом 500 гривень | ZI.ua
Акция закончилась

Iз обiгу виводять купюри номіналом 500 грн: Що потрібно знати мешканцям Костянтинівки

24 липня 2024, 14:08 | Ініціатива | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 531
Поділитися:
Iз обiгу виводять купюри номіналом 500 грн: Що потрібно знати мешканцям Костянтинівки
Фото из открытых источников

Національний банк України оголосив про вилучення з обігу частини купюр номіналом 500 грн. вже з 1 серпня.

Такі банкноти старого зразка поступово замінюватимуться в обігу на більш сучасні та захищені, заявили у Національному банку України.

Які купюри вилучать із обігу

Йдеться про 500 гривень старого зразка (2003-2007 років). Їх хочуть замінити на новіші (зразки 2014 та наступних років).

Зі звернення купюри старого зразка почнуть вилучати вже з 1 серпня, але це не означає, що їх одразу перестануть приймати. Українці, як і раніше, зможуть ними розраховуватися без обмежень і спеціально змінювати їх не потрібно.

Банки просто перестануть видавати з кас такі банкноти з усіх видів готівкових операцій.

Ну а, потрапляючи до банків, банкноти номіналом 500 грн старого зразка більше не повертатимуться в обіг. Вони вилучатимуться і передаватимуться до Національного банку для подальшого їх перерахування та утилізації.

Навіщо вилучати з обігу банкноти старого зразка

Як наголошують у Національному банку, купюри 500 грн старого зразка перебувають в обігу майже 18 років і вже зношені, тому вимагають заміни. Нові банкноти якісніші та захищеніші.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ