Хто отримає збільшений розмір допомоги з безробіття | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканцям Костянтинівки розповіли, як визначається розмір допомоги з безробіття

29 березня 2024, 11:55 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3369
Поділитися:
Мешканцям Костянтинівки розповіли, як визначається розмір допомоги з безробіття
Фото из открытых источников
За даними міського Центру зайнятості, у березні на обліку в Констанинівці перебувало 536 безробітних, на Донеччині таких кілька тисяч. Як розраховується розмір допомоги з безробіття, розповіли в Донецька ОДА.

На розмір допомоги впливають страховий стаж, загальний та за попередні 12 місяців, причина звільнення та розмір зарплати на попередній роботі.

«Застрахованим особам, визнаним у встановленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше 7 місяців», - йдеться у повідомленні.

Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках середньої зарплати людини, залежно від страхового стажу. Але він не може бути меншим за мінімальний розмір допомоги по безробіттю, встановленого для цієї категорії осіб:

до 3 років - 50%;
від 3 до 6 років - 55%;
від 6 до 12 років - 60%;

від 12 до 18 років - 65%;
від 18 до 24 років - 70%;
від 24 до 30 років - 75%;
понад 30 років - 80%.

Причому для деяких безробітних виплати можуть збільшитися на 10%. Це стосується громадян, страховий стаж яких не менше 15 років і які протягом 15 років, що передували місяцю надання статусу безробітного, не отримували допомоги.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ