Мешканцю Святогірської ТГ повідомили про підозру у поширенні інформації про ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Жителя Святогірська підозрюють у передачі відомостей військового характеру знайомій у Росії

12 вересня 2024, 18:22 | Кримінал | Слов'янськ 372
Поділитися:
Жителя Святогірська підозрюють у передачі відомостей військового характеру знайомій у Росії

Мешканцю Святогірської ТГ повідомили про підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розміщення Збройних Сил України.

За даними слідства, у березні 2024 року мешканець с. Тетянівка Святогірської ТГ через месенджер «Viber» спілкувався зі своєю знайомою, яка після повномасштабного вторгнення окупантів виїхала до Росії. 

"Під час численних розмов чоловік поширював інформацію військового характеру. Ці дані він дізнавався під час прогулянок населеним пунктом, а також від сусідів. Зокрема, у текстових повідомленнях підозрюваний вказував місця будівництва опорних пунктів ЗСУ та розташування підрозділів українських військових у селищі. Крім того, під час розмови чоловік негативно висловлювався на адресу наших захисників", - повідомив відділ інформаційної політики прокуратури.

В даний час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, рівно два роки тому, 12 вересня 2022 року, ЗСУ звільнили Святогірську громаду від російських загарбників. Святогірськ був під окупацією 101 день.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ