У державній зраді підозрюють мешканця Мирнограда | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканця Мирнограда підозрюють у державній зраді

24 січня 2024, 17:03 | Кримінал | Покровськ, Мирноград 945
Поділитися:
Мешканця Мирнограда підозрюють у державній зраді

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Мирноград повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це доповів Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, восени 2023 року чоловік вів у месенджері «Telegram» діалог на військову тематику з представником ФСБ РФ. Погодившись допомагати державі-агресору у перетворюванні населених пунктів Донеччини на руїни, підозрюваний упродовж грудня передавав йому дані щодо об’єктів, у яких розміщувались українські військовослужбовці.

На виконання поставлених вербувальником завдань так званий агент дізнавався про розташування військових підрозділів Збройних Сил України у м. Мирноград та м. Покровськ. Розвідані локації він помічав на «Google Maps», робив скріншоти з телефону та відправляв їх росіянину.

Протиправну діяльність чоловіка припинено правоохоронцями. За клопотанням прокуратури суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ