Жителя Костянтинівки судили за вживання дикоростучої коноплі | ZI.ua
Акция закончилась

Жителя Костянтинівки судили за вживання дикоростучої коноплі

23 червня 2023, 16:02 | Кримінал | Костянтинівка 3078
Поділитися:
Жителя Костянтинівки судили за вживання дикоростучої коноплі

В кінці серпня минулого року житель Костянтинівки проходив через пустир, де побачив дикорослі рослина роду конопель. Він обірвав з п'яти кущів верхівки і листя, поклав в поліетиленовий пакет і приніс в свою квартиру. Після чого висушив, перетер і сховав на кухні. 

Вищевказаний наркотичний засіб чоловік зберігав до 08.05.2023, поки його дії не були викриті працівниками поліції, а саме проведеним в установленому законом порядку оглядом квартири. Поліцейські виявили паперовий згорток, в якому знаходилося майже 9 гр речовини рослинного походження.

Сьомого червня 2023 року між прокурором Костянтинівської окружної прокуратури і підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості.

Повідомляється, що обвинувачений в судовому засіданні просив зазначену угоду з прокурором затвердити і призначити узгоджену в ньому міру покарання та інші передбачені угодою заходи, при цьому беззастережно визнав себе винним в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України.

В результаті суд призначив фігуранту покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік. На підставі ст. 75 КК України засудженого звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік, якщо він протягом певного випробувального терміну не зробить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки (періодично приходити для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без узгодження з уповноваженим органом по пробації).

З засудженого також стягнули 956 грн як відшкодування за проведення експертизи.

Відзначається, що засуджений одружений, працевлаштований і раніше не судимий.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ