Підозрюють в роботі на ворога мешканців Костянтинівки та Дружківки | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканців Костянтинівки та Дружківки підозрюють в роботі на ворога

2 січня 2024, 18:01 | Кримінал | Костянтинівка, Дружківка 2718
Поділитися:
Мешканців Костянтинівки та Дружківки підозрюють в роботі на ворога

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, які працювали «воєнкорами народної міліції днр». А також до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жінки за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України. Про це повідомив Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році чоловіки обійняли псевдопосади «військових кореспондентів народної міліції днр». Один з них – уродженець м. Дружківки спочатку служив у складі розрахунку гаубичної самохідної артилерійської установки одного з підрозділів окупаційних військ, а вже потім вирішив стати частиною російського інфопростору.

Нині він знімає та розміщує в Telegram відеозаписи й текстові повідомлення про «успіхи» незаконних збройних формувань. Один з таких матеріалів – інтерв’ю з російськими танкістами, де ті вихваляються нібито знищенням укріплень наших захисників в районі с. Первомайське Покровського району.

За даними іншого слідства, з січня по вересень 2023 року проросійськи налаштована жителька м. Костянтинівки систематично поширювала у месенджері «Telegram» інформацію військового характеру.

У текстових повідомленнях обвинувачена зазначала інформацію про будівлі, в яких розміщувався особовий склад ЗСУ, розташування полігонів, техніки й інженерного обладнання. Крім того, вона поширила дані про дислокацію Територіального центру комплектування та соціальної підтримки МО України в прифронтовому місті.

На вирок суду громадянка чекає під вартою й наразі їй загрожує ув’язнення строком від 5 до 8 років. Досудове розслідування провело ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ