Ексклюзивні рецепти заготовки помідорів від наших читачів | ZI.ua
Акция закончилась

Жителі Костянтинівки поділилися своїми рецептами заготівлі помідорів

7 серпня 2023, 11:59 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка 10950
Поділитися:
Жителі Костянтинівки поділилися своїми рецептами заготівлі помідорів
Фото - автора

У Костянтинівці почався сезон помідорів, вони масово встигають на наших городах і дачах. Та й на ринку невеликі вершки, як раз для заготівлі, продають вже за ціною від 18 грн за кілограм. Так що константіновци активно заготовляють ці овочі на зиму і поділилися своїми рецептами з нашими читачами.

Галина ( на фото ):

На трилітрову банку кладу по 50 г солі, цукру і оцту. Укладаю помідори в банку і перекладаю їх парасольками кропу, листям смородини, вишні, базиліка. Додаю кілька зубків часнику, один солодкий, один гіркий перець і кілька горошин запашного, три-чотири лаврового листа.

Заливаю помідори окропом хвилин на 15-20, зливаю, кип'ячу воду і заливаю ще раз. Знову зливаю, додаю сіль, цукор, оцет, кип'ячу розсіл, заливаю помідори і закочує. Закриті таким способом помідори нормально зберігаються в коморі квартири без льоху.



Алла

Аджики роблю давно, закочую багато банок, так що кетчуп і інші соуси не купуємо. На кілограм дуже червоних, можна жовтих ( головне, повністю стиглих ) помідорів 300 г солодкого перцю, 200 г часнику, одна гірка перчина і невеликий пучок петрушки.

Все чищу і перекручую на м'ясорубці, додаю одну їдальню ложку солі ( без гірки ) і три з гіркої ложки цукру. Варю три рази хвилин по 10 з перервою не менше 5-6 годин і закочує. Якщо є алича, то можна додати і її – півкіло помідорів, півкіло аличі, все інше за рецептом. Можна варити і один раз, але тоді слід кип'ятити масу не менше години, а це в таку спеку непросто.



Тетяна

Беру для засолювання тільки вершки різного розміру і кольору – червоні, жовті, помаранчеві, рожеві. Укладаючи їх в літрову банку, між помідорами кладу парасольки кропу, гілочки петрушки, п'ять-шість зубків часнику. Додаю нарізаний кільцями солодкий перець, маленьку цибулину, половину гіркого перцю і пару штук лаврового листа.

Заливаю помідори окропом і зливаю, коли вода повністю охолоне. Додаю в розсіл одну без гірки ст. ложку солі і дві з гіркої ложки цукру. Одну ст. ложку оцту вливаю в банку перед тим, як залити киплячим розсолом. Все, можна закочувати, а потім перевернути і накрити теплим матеріалом для стерилізації.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ