Житель Краматорська зливав в проросійські чати дані про наслідки удару | ZI.ua
Акция закончилась

Житель Краматорська зливав в проросійські чати дані про наслідки удару по піцерії

17 липня 2023, 14:18 | Кримінал | Краматорськ 1695
Поділитися:
Житель Краматорська зливав в проросійські чати дані про наслідки удару по піцерії

Жителю Краматорська повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ в умовах воєнного стану, повідомила прокуратура.

У липні 2023 року краматорчанин почав поширювати стратегічно важливу для захисників України інформацію в проросійських чатах в месенджері «Telegram». Будучи в нетверезому стані, чоловік описував в повідомленнях місця, де на території міста стояла військова техніка і базувався особовий склад підрозділів ЗСУ. Крім того, він записував все, що запам'ятовував по діалогам місцевих жителів. 

У чоловіка не було постійного заробітку, але «ділився» з окупантами інформацією військового характеру безкоштовно. В даний час підозрюваний затриманий, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави. Він може сісти за ґрати на термін від 5 до 8 років.


У СБУ додали, що він збирав дані розвідки про наслідки ракетного удару РФ по кафе в центрі Краматорська 27 червня. Це завдання він отримав відразу після повітряної атаки на місто. Найбільше фсб цікавила інформація про кількість загиблих і травмованих людей в результаті вогневого поразки. Також агресор намагався отримати максимум відомостей про можливу приналежність потерпілих до Сил оборони України.

За даними слідства, інформатором фсб виявився місцевий житель, якого спецслужба РФ залучила до співпраці навесні цього року. В поле зору агресора він потрапив через власні антиукраїнські коментарі в різних телеграм-каналах. Подальшу комунікацію здійснювали через месенджер. Для конспірації фігурант зареєстрував свій аккаунт під вигаданим ім'ям.







Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі