Мешканцю Костянтинівки загрожує до 8 років за розповсюдження інформації воєнного | ZI.ua
Акция закончилась

Житель Костянтинівки розповсюджував у Telegram дані про місця дислокації Сил оборони

27 вересня 2024, 15:51 | Кримінал | Костянтинівка 333
Поділитися:
Житель Костянтинівки розповсюджував у Telegram дані про місця дислокації Сил оборони

Під варту взяли мешканця Костянтинівки. Його звинувачують у розкритті інформації воєнного характеру. Прокуратура Донецької області повідомила, що костянтинівець передавав росіянам дані про розташування артилерійських підрозділів та вогневих позицій ЗСУ на території міста, а також сіл Іванопілля, Клебан-Бик та Олександро-Шультіно. 

За фактом несанкціонованого розповсюдження інформації про розміщення Збройних Сил України прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо громадянина.

"У грудні 2022 року мешканець м. Костянтинівки приєднався до однієї з проросійських спільнот у додатку «Telegram». Під час спілкування з учасниками чату чоловік почав розповсюджувати дані про місця дислокації Сил оборони України. Зокрема, у текстових повідомленнях він вказував на розташування артилерійських підрозділів та вогневих позицій ЗСУ на території свого міста, а також сіл Іванопілля, Клебан-Бик та Олександро-Шультино Краматорського району", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за чотири місяці обвинувачений встиг передати вісім повідомлень воєнного характеру. Нині він перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ