Житель Костянтинівки купив в Інстаграм підроблене посвідчення водія | ZI.ua
Акция закончилась

Житель Костянтинівки купив в Інстаграм підроблене посвідчення водія

6 серпня 2023, 13:15 | Кримінал | Костянтинівка 11745
Поділитися:
Житель Костянтинівки купив в Інстаграм підроблене посвідчення водія

Жителя Костянтинівки оштрафували за використання підробленого посвідчення водія.

У 2017 році костянтинівець не захотів проходити іспит на знання ПДР і вирішив придбати фальшиве посвідчення на право керування транспортними засобами категорії «А», «В» і «С». За допомогою соціальної мережі Інстаграм за 5 тисяч грн він придбав у невстановленої особи завідомо підроблене посвідчення водія, видане 21.07.2005 ДАІ ГУ-УМВД України м. Донецьк, яке йому відправили Новою поштою.

Всі ці роки він їздив з цим посвідченням на автомобілі ВАЗ 21063, поки в липні 2023 патрульні не зупинили його на вул. Ємельянова в Костянтинівці, щоб залучити як свідка при оформленні протоколу про адміністративне правопорушення. Водій надав співробітнику поліції посвідчення розмір, колір, спосіб друку і захисні елементи якого не відповідали документам, які знаходяться зараз в обороті.

25 липня між прокурором Костянтинівської окружної прокуратури і підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості.  Суд визнав костянтинівця винним в скоєнні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн. Також чоловіка зобов'язали виплатити процесуальні витрати, пов'язані з проведенням судово-технічної експертизи документів в сумі 1912 грн.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ