Під варту взяли мешканця Дружківки, який здавав ворогові позиції українських вій | ZI.ua
Акция закончилась

Житель Дружківки вдавав із себе рибака, щоб вишукувати позиції ЗСУ

11 вересня 2024, 11:08 | Кримінал | Дружківка 294
Поділитися:
Житель Дружківки вдавав із себе рибака, щоб вишукувати позиції ЗСУ

Мешканець Дружківки вишукував позиції українських військових у Краматорському районі, щоб передавати інформацію РФ.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомили про підозру у державній зраді, повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури

За даними слідства, у травні 2024 року на зв'язок із 52-річним мешканцем м. Дружківка вийшов знайомий, у якого він колись винаймав квартиру. Чоловік, який ще у 2014 році почав співпрацювати з державою-агресором та служить в одній із бригад національної гвардії РФ, завербував підозрюваного для проведення підривної діяльності проти України.

За версією прокуратури підозрюваний надсилав куратору інформацію військового характеру. 

"За його вказівками агент спеціально їздив по Краматорському району та вишукував позиції ЗСУ. Упродовж 3 місяців співробітництва чоловік передавав дані про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони. З метою конспірації він вдавав із себе рибака та брав у дорогу відповідне спорядження. Наразі громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — повідомили у прокуратурі.

У СБУ додали, що насамперед агент намагався виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогненним контролем штурмові групи окупантів, які намагаються захопити Часів Яр. Також ворога цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів боєприпасів Сил оборони.


Нагадаємо, викрито десятого учасника ворожої групи, який шпигував за Силами оборони на найважчому напрямку фронту – Покровському.

Також повідомлялося, що у Слов'янську спіймали паліїв військових автомобілів, серед них — неповнолітній.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ