Під час збору грибів знайшов гранату, а потім потрапив під суд мешканець Дружків | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканець Дружківки під час збору грибів знайшов гранату – і потрапив під суд

27 грудня 2023, 20:03 | Кримінал | Дружківка 1344
Поділитися:
Мешканець Дружківки під час збору грибів знайшов гранату – і потрапив під суд

Дружківський міський суд виніс вирок дружківчанину за незаконне поводження з бойовими припасами. Про це повідомив новинний ресурс ДнЛ+.

За даними вироку, у вересні 2023 року чоловік у лісосмузі біля села Дружківське (колишнє Червонозоряне) знайшов гранату та забрав її додому, де поклав у сараї. Юридично з цього моменту вважається, що він почав незаконно зберігати бойові припаси, без передбаченого законом дозволу.

У листопаді зловмисник вирішив віддати бойовий припас військовим. Дорогою до військовослужбовців його зупинили працівники поліції та виявили у нього гранату. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Під час судового засідання чоловік визнав свою вину. Він пояснив, що в середині вересня пішов до лисосмуги збирати гриби, там знайшов гранату і біля неї запал. Зловмисник приніс гранату додому, поклав в сарай.

Приблизно через місяць дружина послала у сарай за банками, там він наткнувся на цю гранату. Розуміючи, що вчинив кримінальне правопорушення, в цей же день вирішив гранату віддати військовим, однак не встиг.

Обвинувачений просив суд суворо його не карати. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі. Дружківчанина звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном в один рік. Також він повинен сплатити 4 780 гривень витрат проведення судової експертизи.

Вирок може бути оскаржено протягом 30 днів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ