Служба безпеки повідомила про затримання корректировщика вогню в Лімане | ZI.ua
Акция закончилась

Затримано корегувальника вогню по Лиману – СБУ

23 грудня 2022, 18:30 | Кримінал | Лиман 2205
Поділитися:
Затримано корегувальника вогню по Лиману – СБУ

Співробітники СБУ затримали коректувальника при передачі розвідувальної інформації агресору. Про це повідомляє прес-служба на сайті відомства.

Служба безпеки викрила ще одного поплічника агресора під час стабілізаційних заходів в звільнених містах Донбасу. Він збирав дані розвідки про розташування вогневих позицій і маршрутах переміщення Сил оборони в регіоні.

Також чоловік передавав ворогові координати об'єктів критичної інфраструктури і соціальних установ на території Лімана. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення масованих ракетних обстрілів українського міста.

За наводкою цього зловмисника російські загарбники завдали повітряного удару по місцевій школі і обласній клінічній лікарні. Після ворожої атаки він виходив на місцевість, щоб зробити фото-, відеофіксацію пошкоджених будівель і відправити « звіт » своїм російським кураторам.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, якого в квітні цього року завербував представник спецслужб Росії для проведення вибухової діяльності в регіоні.

Для комунікації використовували анонімні месенджери.

Під час затримання у російського агента виявлений мобільний телефон на гарячому з ворогом.

В даний час фігурант повідомлений про підозру за ч. 3 ст. 114-2 ( несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєнні і бойових припасах в Україну, рух, переміщенні або розміщенні Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, скоєному в умовах воєнного стану ) Кримінального кодексу України.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей при процесуальному керівництві Донецької обласної прокуратури.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі