Житель Слов'янська приховано фіксував дислокації та маршрути руху підрозділів ЗС | ZI.ua
Акция закончилась

Затримано інформатора зі Слов'янська, який «полював» на ППО та HIMARS

9 січня 2024, 15:55 | Кримінал | Слов'янськ 1194
Поділитися:
Затримано інформатора зі Слов'янська, який «полював» на ППО та HIMARS

Співробітники СБУ внаслідок контрдиверсійних заходів на Донеччині затримали у Слов'янську інформатора фсб. Зловмисник «зливав» локації Сил оборони, які задіяні у бойових операціях на східному фронті, повідомляє прес-служба відомства.

Чоловік намагався виявити пункти базування українських комплексів ППО та реактивних систем залпового вогню, зокрема типу M142 HIMARS. Також фігурант цікавився місцями найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ у районі Слов'янська. Інформатор поширював отримані відомості через один із ворожих каналів у популярному месенджері, який адмініструється представниками «мгб днр».

За даними слідства, фігурантом є 43-річний місцевий мешканець, який підтримував збройну агресію Росії проти України. Про це він неодноразово писав у прокремлівських Телеграм-каналах. Потім зловмисник почав «зливати» у чат-бот фсб закриті відомості про місця базування та орієнтовну кількість українських військ на Слов'янському напрямку.

Для збору відомостей інформатор особисто обходив місто та навколишні селища, де приховано фіксував дислокації та маршрути руху підрозділів ЗСУ. Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь росії.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ