У Слов'янську затримали інформаторку РФ | ZI.ua
Акция закончилась

Закликала вбивати українських полонених: У Слов'янську затримали інформаторку РФ

28 травня 2024, 14:50 | Кримінал | Слов'янськ 1911
Поділитися:
Закликала вбивати українських полонених: У Слов'янську затримали інформаторку РФ

СБУ затримала інформаторку РФ, яка «зливала» позиції ЗСУ під Слов'янськом та закликала вбивати українських полонених.

Як повідомили в СБУ, зловмисниця шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов'янська і чекала на повну окупацію регіону. За даними слідства, вона обходила прифронтову місцевість, де намагалася виявити локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії ЗСУ. Також фігурантка "в темну" випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під виглядом побутових розмов. 

Розвіддані жінка надсилала своєму знайомому, який у складі російської армії воює проти України. Отримані відомості він передавав кадровим військовим зі складу військової розвідки Росії, що знаходяться поблизу передової східного фронту. 

"За наявними даними, окупанти сподівалися використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб. Також у ході розслідування стало відомо, що у спілкуванні з бойовиком-зрадником фігурантка радила йому вбивати українських полонених замість обміну", — повідомили у Службі безпеки.

66-річну ідеологічну шанувальницю "російського миру" затримали у її власному будинку. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ