Загибель журналістки у Слов'янську: для оголошення підозри не вистачає | ZI.ua
Акция закончилась

Загибель журналістки у Слов'янську: для оголошення підозри не вистачає результатів експертизи

20 серпня 2024, 19:12 | Кримінал | Слов'янськ 135
Поділитися:
Загибель журналістки у Слов'янську: для оголошення підозри не вистачає результатів експертизи

Вирішення питання про повідомлення про підозру винному у ДТП 30 травня у Слов'янську, внаслідок якого загинули журналістка Анастасія Волкова та водій одного з автомобілів, заплановано після отримання висновку автотехнічної експертизи. 

Про це Новинам Донбасу повідомили у Територіальному управлінні Державного бюро розслідувань у місті Краматорськ.

У ДБР зазначили, що у кримінальному провадженні проведено необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії: огляд місця події, допити свідків події, слідчі експерименти, отримано висновки судово-медичних експертиз постраждалих, експертизи технічного стану транспортних засобів, які брали участь у ДТП, трасологічна експертиза.

"Виконання судової автотехнічної експертизи поки що триває. Вирішення питання про повідомлення про підозру особі, винній у ДТП та її наслідки, заплановано після отримання висновку автотехнічної експертизи", — йдеться у відповіді відомства на запит журналістів.

Журналістка Анастасія Волкова загинула 30 травня 2024 року внаслідок ДТП у Слов'янську Донецької області. Дівчина знаходилася на тротуарі, коли внаслідок зіткнення автомобілів Volkswagen Transporter та ВАЗ-2106 на неї відкинуло автомобіль ВАЗ. Волкова зазнала травм, несумісних із життям. Також на місці аварії загинув чоловік похилого віку — водій ВАЗу.

За кермом мікроавтобуса Volkswagen Transporter був військовослужбовець, він залишився живим.

Державне бюро розслідувань на початку червня повідомило Новинам Донбасу, що розпочало досудове розслідування за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. У ДБР додали, що "жодній особі про підозру не повідомлялося і затримань не здійснювалося". Досудове розслідування продовжується.

31-річна Анастасія Волкова співпрацювала із кількома обласними ЗМІ. Похорон журналістки відбувся 4 червня у Слов'янську.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ