За здачу позицій ЗСУ в Дружківці 68-річну жінку засудили до 10 років | ZI.ua
Акция закончилась

За здачу позицій ЗСУ в Дружківці 68-річну жінку засудили до 10 років

5 липня 2023, 20:01 | Кримінал | Дружківка 3108
Поділитися:
За здачу позицій ЗСУ в Дружківці 68-річну жінку засудили до 10 років

Мешканку с. Кіндратівка на Донеччині засудили до 10 років ув'язнення за співпрацю з фсб в знищенні наших військових. Вирок виніс Дружківський міський суд.

За даними слідства, у 2022 році проросійськи налаштована громадянка погодилася співпрацювати з представником держави-агресора, аби допомогти наблизити окупацію села. У свої 68 років жінка через «Telegram» передавала співробітнику фсб дані про розташування та переміщення українських військових і техніки.

Пенсіонерка збирала інформацію від односельців, черпала дані з чуток та приватних розмов. Не виїжджаючи за межі свого населеного пункту, вона спромоглася наразити на небезпеку Краматорський район, адже надавала російським силовикам локації, які розміщувалися у м. Дружківці та с. Новоандріївці.

За таку «роботу» виконавиці пропонували гроші, проте вона відмовлялася, адже мала виключно ідеологічні мотиви. У переписці засуджена наполягала, щоб атаки по місцях дислокації наших захисників обов’язково мали бути максимально ефективними та чіткими.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок жінка чекала під вартою.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі