Українці можуть докупити страховий стаж за 21 000 грн. за рік: Кабмін | ZI.ua
Акция закончилась

За яку суму мешканці Костянтинівки можуть докупити страховий стаж

17 червня 2024, 12:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2706
Поділитися:
За яку суму мешканці Костянтинівки можуть докупити страховий стаж
Фото из открытых источников

Для виходу на пенсію за віком у 60 років цього року потрібно не менше 31 року стажу, у 63 роки - не менше 21 року та у 65 років – не менше 15 років.

Мешканці Костянтинівки, як і всі українці, яким не вистачає страхового стажу, можуть докупити його.

Послуга доступна наступним категоріям:

громадяни із низьким рівнем доходу, які планують збільшити суму майбутніх пенсійних виплат;

громадяни передпенсійного віку, яким бракує стажу отримання пенсії;

громадяни, які працюють за кордоном, але бажають отримувати пенсію в Україні.

У прес-службі уряду зазначають, що учасники програми можуть самостійно визначати розмір вкладів. Щоб у ПФУ зарахували повний місяць страхового стажу, українець має заплатити щонайменше 22% від розміру мінімальної заробітної плати.

Оскільки з 1 квітня «мінімалка» в Україні підвищилася до 8 000 грн, єдиний соціальний внесок становить 22% цієї суми – 1 760 грн. Тому за рік страхового стажу доведеться заплатити 21 120 грн.

Платіж не слід проводити одночасно, оскільки розмір кількох внесків вважатиметься за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок ПФУ. Перевірити інформацію про нарахування стажу можна в особистому кабінеті на веб-сайті електронних послуг.

Як придбати страховий стаж

Щоб оформити договір обов'язкового соціального страхування, потрібно зайти до особистого кабінету ПФУ, використовуючи систему GOV.ID або кваліфікований електронний підпис – «Дія.Підпис». Потім потрібно вибрати розділ «Комунікація з ПФУ» та категорію «Договір на добровільну участь».

Потрібно вказати персональні дані: ПІБ, податковий номер, дату народження, серію та номер паспорта. Погодитись на обробку персональних даних, після чого потрібно підтвердити інформацію.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ