Необхідний стаж та інші умови: Як призначають пенсії з інвалідності | ZI.ua
Акция закончилась

За яких умов призначають пенсію за інвалідністю мешканцям Костянтинівки

19 березня 2024, 12:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1785
Поділитися:
За яких умов призначають пенсію за інвалідністю мешканцям Костянтинівки
Фото из открытых источников

У Головному управлінні ПФУ на Донеччині розповіли, за якого стажу та яких умов призначають пенсію по інвалідності в Україні.

Така пенсія призначається у разі настання інвалідності за наявності у людини страхового стажу, передбаченого ст. 32 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Пенсія призначається незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на неї або після її припинення.

Відповідно до законодавства, причина, група, час настання інвалідності, термін, на який вона встановлюється, визначає МСЕК.

Громадяни із встановленою інвалідністю мають право на пенсійні виплати, сума яких залежить від встановленої групи на весь термін інвалідності. Тим, хто досяг пенсійного віку, пенсії з інвалідності призначаються довічно.

Який стаж потрібний для призначення пенсії за інвалідністю:

1 група – від 1 до 10 років;
2 та 3 групи – від 1 до 14 років.

На відсоток виплат від основного розміру пенсії з інвалідності також впливає її група:

1 група – 100 %;
2 група – 90 %;
3 група – 50 %.

Для того, щоб пенсію по інвалідності призначили одразу після встановлення групи, потрібно подати документи до ПФУ не пізніше ніж через три місяці з дня встановлення інвалідності. Інакше виплати буде призначено лише з дня звернення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ