За репости антиукраїнського контенту судитимуть жителя Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

За репости антиукраїнського контенту судитимуть жителя Донеччини

16 серпня 2023, 17:44 | Кримінал 1371
Поділитися:
За репости антиукраїнського контенту судитимуть жителя Донеччини

Завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Миколаївки Краматорського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

"У грудні 2022 року чоловік розміщував в одній із заборонених в Україні соціальних мереж матеріали з прославлянням осіб, які вбивали українців. Особливо він захоплювався вигаданими подвигами "вагнерівців" і публікував історії "безсмертних героїв новоросії", - повідомляє прокуратура.

Також чоловік репостив повідомлення про "особистий внесок" одіозних ватажків квазіреспубліки у "захист народу від нацистської хунти". Поширював висловлювання адептів країни-агресора, які порівнювали її напад на Україну з "визволенням Сталінграду". 

Досудове розслідування проводилося слідчими ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях. До вироку суду обвинувачений перебуває під домашнім арештом, і йому заборонено користуватися російськими соціальними мережами. 

Згідно санкції статті, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ