У Дії додали можливість подавати заяву на компенсацію від співвласників житла | ZI.ua
Акция закончилась

За програмою єВідновлення подати заявку тепер можуть співвласники житла

30 листопада 2023, 13:21 | ЖКГ 1086
Поділитися:
За програмою єВідновлення подати заявку тепер можуть співвласники житла

На платформі Дія з'явилася можливість подавати заявку на компенсацію за пошкоджене чи знищене російськими обстрілами житло не лише його одноосібним власникам, а й співвласникам. Про це повідомили в Мінцифри.

Таким чином, ще більше українців матимуть змогу отримати компенсацію за зруйноване майно за програмою єВідновлення. Раніше подати заяву до Дії на отримання компенсації за зруйноване житло могли лише приватні власники квартири чи будинку. 

Для отримання компенсації необхідно подати у додатку одну спільну заяву або кілька окремих. Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацьовує повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Кожен із них отримає окремий житловий сертифікат у Дії. 

Його можна буде використовувати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок. Або поєднати житлові сертифікати з іншими людьми, щоб разом придбати нове житло. 

"Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Робити це необхідно виключно після того, як кожен з них отримає житловий сертифікат", - повідомили у Мінцифри. 

Заяви про зруйноване майно подали 6,4 тисяч людей. Із них 827 осіб уже мають згенеровані сертифікати, що підтверджують суму компенсації. 



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ