Мешканку Дружківки оштрафували за продаж алкоголю | ZI.ua
Акция закончилась

За продаж алкоголю оштрафували мешканку Дружківки

7 серпня 2023, 18:27 | Кримінал | Дружківка 1854
Поділитися:
За продаж алкоголю оштрафували мешканку Дружківки

Дружківський міський суд виніс постанову, якою жінка була залучена до адміністративної відповідальності за продаж алкогольних напоїв. Про це повідомляє ДНЛ +.

Згідно з постановою, жінка 4 липня продала за 200 гривень військовослужбовцю 2 літра пива. Цим вона порушила ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та наказ командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» «Про заборону торгівлі на території Донецької області алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі». За порушення на жінку поліцейськими було складено протокол згідно ч.3 ст.156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами». Крім того, правоохоронці вилучили близько 50 літрів пива та слабоалкогольних напоїв.

У судовому засіданні порушниця пояснила, що дійсно працює продавчинею у кіоску. Факт продажу пива військовослужбовцю заперечила та додала, що значний обсяг алкоголю, вилучений поліцейськими з кіоску, зберігала для себе та сина. Вину у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 156 КУпАП не визнала.

Незважаючи на покази продавчині, суд дійшов висновку, що факт вчинення інкримінованого правопорушення підтверджуються дослідженими у судовому засіданні доказами: даними протоколу про адміністративне правопорушення, протоколами оглядів, поясненнями свідка. Суд критично поставився до пояснень жінки в частині того, що вона не здійснювала продаж пива військовослужбовцю та розцінює такі дії останньої як спосіб захисту від інкримінованого правопорушення. Дослідивши докази, суддя дійшов до висновку, що в діях продавчині міститься склад адміністративного правопорушення.

Суд визнав жінку винною та призначив їй штраф у 6800 гривень. Крім того, вона повинна оплатити судовий збір у 536 гривень. Вилучений правоохоронцями алкоголь потрібно конфіскувати.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду протягом десяти днів з дня постановлення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ