Мешканця Донеччини судитимуть за підтримку нападу на Україну | ZI.ua
Акция закончилась

За підтримку нападу на Україну судитимуть мешканця Донеччини

11 грудня 2023, 20:03 | Кримінал | Покровськ 1626
Поділитися:
За підтримку нападу на Україну судитимуть мешканця Донеччини

За інформацією Відділу інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, у липні-серпні 2022 року мешканець Покровська, підтримуючи кремлівські зазіхання на територію нашої держави, активно поширював у проросійській соціальній мережі антиукраїнський контент.

Зокрема, з його сторінки по акаунтах інших користувачів розлітались схвальні дописи на адресу військово-політичного керівництва РФ щодо початку проведення так званої спецоперації.

Також він розміщував публікації, в яких проводились вигадані пропагандистами хибні паралелі між спротивом фашизму в минулому столітті та вбивством українців учасниками «сво».

Обвинувачений репостив заклики адептів кремля вступати до «народно-визвольних співтовариств», брати до рук зброю й «зносити злочинну владу» в Україні. При цьому розповсюджував посилання на telegram-бот, де нібито вказувались місця роздачі зброї.

«Крім того, «кімнатний боєць з нацизмом» ділився хворими фантазіями своїх однодумців про «братні народи» і нібито звільнення, а не окупацію російською армією окремих населених пунктів Донеччини», - говориться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Покровська за фактами вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ