За два тижні з Покровської ТГ виїхали дві тисячі дітей: куди пропонують | ZI.ua
Акция закончилась

За два тижні з Покровської ТГ виїхали дві тисячі дітей: куди пропонують евакуюватись

2 вересня 2024, 14:46 | Офіційно | Покровськ 234
Поділитися:
За два тижні з Покровської ТГ виїхали дві тисячі дітей: куди пропонують евакуюватись
Фото: Покровская ГВА

За два тижні до безпечніших регіонів поїхало близько 2 тисяч неповнолітніх мешканців Покровської ТГ разом зі своїми батьками.

Про це повідомила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо на засіданні комісії із захисту прав дітей. 

«Хтось поїхав на Рівненщину евакуаційним потягом, дехто – власним транспортом, деяким родинам допомагають виїхати волонтери. Станом на сьогодні для покровчан з дітьми облаштовані місця компактного проживання у Кіровоградській, Харківській, Львівській областях та на Київщині. Багато родин вже облаштувались в цих гуртожитках та звикають до нового життя без звуків вибухів та постійних сирен», – йдеться у повідомленні.

Станом на 1 вересня у Покровську залишається близько 1365 неповнолітніх.

Через загострення бойових дій та наближення лінії фронту в громаді триває евакуація місцевих жителів. У безпечніші регіони люди виїжджають як залізницею, так і автотранспортними засобами, що організуються благодійниками. Один з них – волонтер БО «БФ Долоньки милосердя» Дмитро Брик.

Як повідомляє міська адміністрація, Дмитро вже двічі вивозив мешканців до облаштованих шелтерів у Харківській області, один з яких розташований у селі Покотилівка. 

"Сім'ї не тільки влаштувалися у зручних приміщеннях, а й отримують триразове харчування та допомогу в оформленні соцвиплат. Запис на евакуацію продовжується за номером Контактного центру: 0-800-300-101", — повідомляється на сторінці МВА.



Також на Донеччині цілодобово працюють два номери кол-центру для заявок на евакуацію: 0800500121; 0730500121.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ