В Україні спрощується порядок оформлення державної соціальної допомоги | ZI.ua
Акция закончилась

З вересня для мешканців Костянтинівки спрощено порядок оформлення держдопомоги

13 вересня 2024, 12:12 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 339
Поділитися:
З вересня для мешканців Костянтинівки спрощено порядок оформлення держдопомоги
Фото из открытых источников

У Костянтинівці державну соціальну допомогу одержують кілька тисяч осіб. Це і малозабезпечені сім'ї та люди з інвалідністю, і переселенці, інші категорії.

З 1 вересня суттєво спрощується процедура оформлення соціальної допомоги. Тепер не потрібно буде носити папку з копіями документів.

Завдяки діджиталізації та інтеграції різних реєстрів заявникам не потрібно буде подавати жодних паперових документів або їх копій. Якщо вони вже є в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС) або які можна отримати шляхом міжвідомчого інформаційного обміну від інших державних органів.

Як зазначив голова Комітету з питань фінансів Верховної Ради України Данило Гетьманцев, такі зміни внесено до низки документів щодо державної соціальної допомоги.

Зокрема це стосується:

Порядку призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми;
Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;
Порядку виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях;

Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особ з-поміж них, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною»;

Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
Порядку надання допомоги на проживання переселенцям


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ