Як триває евакуація сімей із дітьми з Костянтинівки. Відео | ZI.ua
Акция закончилась

З Костянтинівської та Іллінівської громад за місяць евакуйовано понад 1600 дітей. Відео

25 вересня 2024, 17:47 | Офіційно | Костянтинівка, Ил'іновка 630
Поділитися:
З Костянтинівської та Іллінівської громад за місяць евакуйовано понад 1600 дітей. Відео

У Костянтинівці триває евакуація неповнолітніх: близько 700 дітей ще залишаються у місті. На кінець серпня кількість дітей становила 2300. Під час останнього рейсу поліцейські вивезли 10 дорослих та дітей з лінії фронту. 

Примусова евакуація сімей з дітьми розпочалася 26 серпня у Костянтинівській громаді та 29 серпня в Іллінівській. Завдяки цим заходам більшість дітей уже у безпеці, повідомили у поліції.

Деякі мешканці їдуть самостійно чи з волонтерами, іншим допомагають правоохоронці. Щодня евакуаційні екіпажі на бронеавтомобілях чергують, до їхнього складу входять співробітники місцевої поліції, патрульної поліції, поліції охорони та ДСНС. Поліцейські відвідують кожну сім'ю з дітьми, адреси яких надає Костянтинівська МВА.

Перше завдання – переконати батьків у необхідності евакуації дітей, проінформувати про місце евакуації та гарантовану допомогу. Друге завдання – безпечно вивезти сім'ї, незважаючи на обстріли. Сім'ї, що прямують до рідних, доставляють на евакуаційний поїзд, решту – у шелтери, звідки волонтери перевозять їх у нові місця проживання.

Серед евакуйованих була родина з Костянтинівки із двома синами, 10 та 17 років, молодший з яких має інвалідність. Евакуація була складною: у момент посадки в авто росіяни скинули дві авіабомби і пішла вибухова хвиля. Перечекавши обстріл, поліцейські швидко посадили родину до бронекапсули та відвезли до шелтера. Потім мати з дітьми вирушили на Черкащину, де на них уже чекали.

Також поліцейські врятували сім'ю з 12-річною дівчинкою та дворічним хлопчиком, а також маломобільну жінку. Її онука евакуювали раніше, що виявилося своєчасним, оскільки сусідній будинок було зруйновано, а їхній будинок постраждав. Під час від'їзду екіпажу місто зазнало артобстрілу, і місцева мешканка загинула від осколкового поранення. Проте евакуаційна група успішно доставила пасажирів у безпечне місце.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ