Із 28 населених пунктів Донецької області продовжується евакуація дітей | ZI.ua
Акция закончилась

З 28 населених пунктів Донеччини евакуюють дітей: Як триває процес

7 серпня 2024, 19:45 | Офіційно 102
Поділитися:
З 28 населених пунктів Донеччини евакуюють дітей: Як триває процес
Иллюстративное фото / Эвакуация из Торецкой ТГ

Із 28 населених пунктів Донецької області триває евакуація дітей із сім'ями. Евакуюють людей на броньованому транспорті із забезпеченням спеціального захисту — шоломів та бронежилетів. 

Евакуація населення ведеться за участю 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС,    повідомляє Департамент комунікації МВС України

"Згідно з рішенням Донецької ОВА та Урядового координаційного штабу ухвалено рішення про евакуацію дітей з 28 населених пунктів Донеччини – Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних ТГ. Евакуацію сімей здійснюють 20 груп, у тому числі «Білі ангели», парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційними групами «Фенікс», патрульною поліцією та представниками військових адміністрацій", — йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що евакуація відбувається виключно за згодою батьків чи інших законних представників та у супроводі хоча б одного з батьків.

Повідомляється, що робочі групи проводять перевірку сімей у населених пунктах, щоб встановити точну кількість неповнолітніх. 

"Поліцейські об'їжджають вулиці, опитують сусідів, переконують громадян у необхідності порятунку дітей. Так, на 06.08.2024 було задіяно 13 евакуаційних груп, під час заходів відпрацьовано 507 сімей, серед них –689 дітей", — повідомили у поліції.

За інформацією правоохоронців, всього за 6 серпня виїхало 372 сім'ї із 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї із 3903 дітьми.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ