Виробництво сталі в Україні скоротиться вдвічі, якщо шахту біля Покровська втрат | ZI.ua
Акция закончилась

Якщо шахту біля Покровська втратять, виробництво сталі в Україні скоротиться вдвічі

15 жовтня 2024, 15:34 | Офіційно | Покровськ 105
Поділитися:
Якщо шахту біля Покровська втратять, виробництво сталі в Україні скоротиться вдвічі
Фото: ШУ "Покровское"

Якщо шахтоуправління "Покровське" на Донеччині втратить свої потужності, виробництво сталі в Україні може скоротитися вдвічі. Ця шахта видобуває коксівне вугілля, необхідне для виплавки сталі повного циклу.

Про це повідомив президент об'єднання підприємств Укрметалургпром Олександр Каленков в ефірі "Суспільне.Студія". З 2014 року, після початку війни на сході України, підприємство вже втратило понад третину виробництва сталі.

У 2022 році виробництво знизилося ще в 3,5 рази, а тимчасова окупація Маріуполя призвела до втрати 40% виробництва.

Якщо шахту біля Покровська буде втрачено, виробництво сталі в Україні може скоротитися вдвічі. Олександр Каленков повідомляє, що російська армія вже ускладнює доставку вугілля до центральної України своїми обстрілами. Також окупанти завдають ударів по потужностях шахтоуправління, що ще більше погіршує ситуацію.

"Це болісний удар — втрата коксівного вугілля. Коксівне вугілля і залізорудна сировина — це та сировина, яка потрібна для виплавки сталі у виробництві повного циклу. Звичайно якщо втратимо Покровськ, а ми вже маємо проблеми із вивозом сировини звідти, єдине, на що нам доведеться сподіватись, — це імпорт. Ми можемо стикнутись з тим, щоб замість того, щоб нарощувати виробництво до рівня того, щоб було до лютого 2022 року на тих підприємствах, які знаходяться в Україні, ми можемо впасти в два рази", — розповів Олександр Каленков.

Директор "Укрметалургпрому" зазначає, що вугілля, яке видобувають на цій шахті, унікальне за своїми якостями (марка "К", з дуже низьким відсотком сірки).

Крім того, після втрати шахти зросте і собівартість сталі, оскільки імпортне вугілля буде дорожчим.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ