Розмір яких виплат та податків змінився з 1 квітня | ZI.ua
Акция закончилась

Які зміни у виплатах та податках чекають на мешканців Костянтинівки у квітні

2 квітня 2024, 12:07 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1443
Поділитися:
Які зміни у виплатах та податках чекають на мешканців Костянтинівки у квітні
Фото из открытых источников

Майже щомісяця цього року у виплатах українцям відбуваються зміни. У січні збільшились розміри прожиткових мінімумів, у березні пройшла індексація пенсій. Є чимало змін і у квітні вони стосуються також і багатьох костянтинівців.

З квітня на 900 грн. підвищується мінімальна зарплатня, тепер буде 8 000 грн. Разом із зростанням «мінімалки» збільшаться в штрафи для несумлінних роботодавців.

У разі порушення трудового законодавства –, наприклад, робота без оформлення трудового договору, потрібно буде сплатити штраф у розмірі від 16 тис. до 128 тис. грн.

Зі збільшенням «мінімалки» підвищуються та податки тепер вони будуть наступними:

ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) – 18% від мінімалки, що становитиме 1 440 грн;
військовий збір – 1,5% від МЗП, що дорівнює 120 грн;

ЄСВ (єдиний внесок на загальнообов'язкове державне страхування) – 22%, що з 1 квітня становитиме 1760 грн.

З 1 квітня підвищують мінімальну пенсію для 65-річних безробітних пенсіонерів зі стажем 30/35 років (відповідно для жінок та чоловіків). Тепер вона не може бути менше 3 370 грн..

У квітні певні категорії переселенців можуть написати заяви на продовження виплат, якщо не встигли зробити це у березні.

Відповідно до постанови Кабміну № 185 від 23.02.2024 р., з 1 березня збільшено на коефіцієнт 1,0796 страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань.

У ПФУ пояснили, що через те, що щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, то проіндексовані суми виплатять з квітня.

Щодо величини підвищення щомісячної виплати, то вона визначається індивідуально залежно від розміру призначеної страхової виплати. Однак, максимальний розмір збільшення після перерахування страхової виплати – 1 500 грн.

Також у квітні зросте зарплата українців, зайнятих на суспільно-корисних роботах. Максимальна сума за умови відпрацювання повного місяця становитиме до 12 тис. грн.

Що ж до працюючих пенсіонерів, то на них з 1 квітня чекає перерахунок пенсії. Він буде автоматичним та з урахуванням оновленого страхового стажу.

Ці виплати після перерахунку будуть індивідуальними для кожного. Але отримають підвищені пенсії працюючі громадяни, швидше за все, у червні, з урахуванням сум за квітень та травень.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ