В Україні затвердили вікові ліміти для водіїв: кому не можна керувати автомобіле | ZI.ua
Акция закончилась

Які вікові ліміти для водіїв діють сьогодні у Костянтинівці

11 жовтня 2024, 13:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 840
Поділитися:
Які вікові ліміти для водіїв діють сьогодні у Костянтинівці
Фото из открытых источников

В Україні діють вікові обмеження водіїв різних категорій транспортних засобів, пише Хвиля. Як повідомила прес-служба Головного сервісного центру МВС у своєму Телеграм-каналі, безпека на дорогах є ключовим пріоритетом.

Адже вона безпосередньо впливає на життя і здоров'я громадян. Для мінімізації ризиків, пов'язаних із керуванням транспортними засобами, в Україні, як і інших країнах, встановлено вікові обмеження для водіїв.

Згідно з правилами, особи, які досягли 16-річного віку мають право складати іспити на отримання прав категорії «А», що дозволяє керувати мотоциклами. Ця категорія також включає право на управління скутерами і мопедами (категорія «А1»).

Для керування квадроциклами, легковими та вантажними автомобілями встановлено віковий поріг 18 років. Це стосується категорій «В» (легкові автомобілі) та «С» (вантажні автомобілі до 7,5 тонн).

Із 19 років дозволяється керувати транспортними засобами із важкими причепами. Це включає категорії «ВЕ» (легковий автомобіль з причепом більше 750 кг) і «СЕ» (вантажний автомобіль з причепом).

Найвищий віковий поріг встановлений для керування автобусами та мікроавтобусами – з 21 року. Це стосується категорії «D», яка дозволяє керувати транспортними засобами, призначеними для перевезення понад вісім пасажирів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ