У центральній бібліотеці надають різні послуги | ZI.ua
Акция закончилась

Які послуги сьогодні надають у Костянтинівській центральній бібліотеці

14 травня 2024, 12:52 | Офіційно | Костянтинівка 4848
Поділитися:
Які послуги сьогодні надають у Костянтинівській центральній бібліотеці
Фото - автора

Окрім видачі гуманітарки, бібліотека, як і раніше, виконує і свої основні функції. Там на абонементі можна змінити книги (фонди часто поповнюються), взяти необхідну літературу у читальному залі.

Приходять костянтинівці з іншого приводу. Інна з вулиці Шевченка давно зібрала тривожну валізку. Дочка із сім'єю поїхала на Західну Україну. Знімає там квартиру та кличе Інну до себе. Але жінка ніяк не наважиться покинути свій будинок і все те, що нажито роками.

Але тривожна валізка стоїть напоготові і основне в ній документи. Особливо Інна переймається збереженням трудової книжки, адже у вересні їй потрібно буде звернутися за призначенням пенсії.

А дані про стаж до 2000 року є лише у паперовій трудовій книжці. Жінка спробувала зберегти її в електронному вигляді, але зробити це самостійно їй не вдалося. Подруга порадила їй піти до міської бібліотеки, де за дуже низькими цінами надають такі послуги.

«Люди нерідко звертаються до нас із такого приводу, - розповіла провідний бібліограф цифрових ресурсів Тетяна Маяк. - Ми робимо сканкопії (кольорові) будь-яких документів, зберігаємо їх на флешку або надсилаємо родичам електронною поштою».

За словами Тетяни Іванівни, багато городян приходять з актами про пошкоджене чи зруйноване житло з проханням розмістити їх у «Діє». Працює її відділ із 9:00 до 13:00.

А часто їй доводиться бути і безкоштовним психологом. Поки вона виконує роботу, люди діляться з нею наболілим. Тетяна – людина оптимістична і своїм оптимізмом заряджає своїх відвідувачів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ