Надбавки до пенсії українцям сплачують щомісяця | ZI.ua
Акция закончилась

Які надбавки до пенсії отримають мешканці Костянтинівки наступного року

23 жовтня 2024, 15:20 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1944
Поділитися:
Які надбавки до пенсії отримають мешканці Костянтинівки наступного року
Фото из открытых источников
Мешканці Костянтинівки, як і всі українці, одержують надбавки до пенсії. Є такі, що призначають автоматично, за призначенням інших слід звернутися до Пенсійного Фонду.

Вікові надбавки

Громадянам, які отримують невисокі пенсії, коли їм виповниться 65 років, доплатять певну суму до 3 370 грн. Але це за наявності стажу 30 років у жінок та 35 у чоловіків.

Тим. хто вiдзначить 70-річний ювілей у 2025 році, додадуть 300 грн, ті, кому виповниться 75 років, отримають надбавку в загальній сумі 456 грн. Ну, а українцям 80+ доплатять 570 грн.

Ці надбавки нараховують автоматично, головна умова для того, щоб розмір пенсії не перевищував 10 340,35 грн.

Надбавки на дітей

Пенсіонери, які не працюють і під опікою яких є діти до 18 років, можуть отримати 150 грн на кожну дитину. Це переважно стосується українців, які отримують пенсію по інвалідності або за вислугу років. Але є й пенсіонери за віком, які мають неповнолітніх дітей.

Щоб оформити таку доплату, слід звернутися до ПФУ. З собою мати паспорт, ідентифікаційний код, трудову книжку та свідоцтва про народження дітей.

Потрібна ще довідка з місця проживання про проживання дітей разом із батьками.

Надбавка для одиноких пенсіонерів, які потребують догляду

Таким пенсіонерам у 80 років доплачують до пенсії цього року 944 грн (40% від прожиткового мінімуму для непрацездатних). Зі збільшенням прожиткового мінімуму збільшується розмір надбавки.

Для отримання такої доплати слід звернутися до ПФУ із заявою. Слід пред'явити паспорт, ідентифікаційний код та висновок ВКК про те, що заявнику потрібен регулярний сторонній догляд.

Знадобиться ще виписка з ПФУ про те, що громадянину, який звернувся, не надають доплату з догляду до пенсії.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ