Не лише пенсія: стало відомо, хто з українців може одержати надбавки до виплат | ZI.ua
Акция закончилась

Які надбавки до пенсії можуть отримати мешканці Костянтинівки у жовтні

2 жовтня 2024, 14:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 462
Поділитися:
Які надбавки до пенсії можуть отримати мешканці Костянтинівки у жовтні
Фото из открытых источников

Пенсіонери у Костянтинівці, як і інші українці, мають право на кілька доплат до пенсії. Одні призначаються автоматично, а отримання інших необхідно написати заяву.

Доплати віком

Доплата до пенсії за віком автоматично призначається після досягнення пенсіонером 70, 75 та 80 років. Єдина умова — пенсія у людини не повинна перевищувати 10340,35 грн.

Тож жовтневим пенсіонерам-іменинникам призначать надбавку 300 грн після 70 років, 456 грн – від 75 до 80 років та 570 грн – після 80 років.

Надбавка до пенсії ООН

До кінця поточного року пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсії у рамках програми Мінсоцполітики та Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Право на неї мають громадяни з пенсіями до 3250 грн, які проживають у зоні активних або можливих бойових дій. Такі території визначаються згідно зі списками Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Обов'язковою умовою призначення виплат є не отримання грошової допомоги від міжнародних організацій чи держави з 1 березня 2023 року. Розмір надбавки становить різницю між 3250 грн і розміром пенсії одержувача.

Такі виплати у ПФУ призначають автоматично на основі своєї бази. Звертатися для їхнього отримання нікуди не потрібно.

Надбавка до пенсії дітей

Пенсіонери, які не працюють і під опікою яких є діти до 18 років, можуть отримати спеціальну надбавку. Це стосується українців, які отримують пенсію за віком, інвалідністю або за вислугу років. На кожну дитину виплачують по 150 грн.

Для оформлення таких виплат потрібно звернутися до Пенсійного фонду з паспортом, ідентифікаційним кодом, трудовою книжкою та свідоцтвами про народження дітей.

Знадобиться також довідка уповноважених органів з місця проживання про проживання дітей разом із заявником.

Надбавка для одиноких пенсіонерів, які потребують догляду

Розмір такої доплати становить 40% від рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (2024 року це 944 грн).

Для отримання такої доплати слід звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою та такими документами:

паспортом;
реєстраційним номером платника податків;

укладанням лікарської комісії, де має бути зазначено, що заявнику потрібен регулярний сторонній догляд;
випискою з ПФУ про те, що громадянину не надають доплати для догляду до пенсії.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ