Кабмін скасував заборону самовільно заготовляти деревину для опалення у дев'яти | ZI.ua
Акция закончилась

Які дрова зможуть безкоштовно заготовляти мешканці Костянтинівки

31 липня 2024, 13:07 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 267
Поділитися:
Які дрова зможуть безкоштовно заготовляти мешканці Костянтинівки
Фото из открытых источников

Учора, 30 липня, уряд ухвалив рішення, яке дозволяє громадянам на прифронтових територіях безкоштовно заготовляти дрова напередодні опалювального періоду. Раніше за це можна було одержати штраф до 238 грн, пише TODAY.

У постанові Кабміну йдеться, що такі штрафи скасують у Дніпропетровській, Кіровоградській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях.

Раніше в уряді анонсували низку рішень, спрямованих на покращення умов життя у прифронтових територіях. Зокрема, Кабмін заборонив відключати світло мешканцям тих районів, де тривають бойові дії.

Дозвіл на безкоштовну дровозаготівлю – ще один такий захід. Йдеться про так звані порубкові залишки, до яких належать суччя, гілки, верхівки дерев, інші відходи.

Місцеві органи влади повинні проінформувати населення, що воно може збирати порубочні залишки в місцях, де велася лісозаготівля, не побоюючись штрафу від держави. Однак це можна буде робити лише у місцях, які будуть визнані безпечними.

Постанова Кабміну діятиме до кінця військового стану та ще півроку після його скасування.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі