В Україні учасникам бойових дій покладено надбавки до пенсії | ZI.ua
Акция закончилась

Які доплати до пенсії покладено учасникам бойових дій в Україні

25 жовтня 2022, 13:59 | Офіційно 1953
Поділитися:
Які доплати до пенсії покладено учасникам бойових дій в Україні
Фото из открытых источников

У Пенсійному фонді повідомили про те, що учасники бойових дій мають право на достроковий вихід на пенсію після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років і при наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок.

Як пояснили в Пенсійному фонді, розмір пенсії учасників бойових дій залежить від придбаного ними страхового стажу і отриманого заробітку, з якого сплачувалися страхові внески.

Розмір мінімальної пенсії для цієї категорії українців становить 210% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Цей показник збільшується щороку, відповідно, збільшується і мінімальна пенсія. Розмір мінімальної пенсії УБД з 1 липня цього року становить 4 256 грн, з 1 грудня – 4 395 грн.

До пенсії, незалежно від виду, учасникам бойових дій встановлюється підвищення в розмірі 25% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. З 1 липня його розмір 506 грн, з 1 грудня – 523 грн. Їм також покладено щомісячна державна адресна допомога в розмірі, що бракує до 210% прожиткового мінімуму для непрацездатних.

Ми також писали про те, що українцям дозволили використовувати прострочені паспорти.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі