Завтра діятимуть графіки погодинних відключень | ZI.ua
Акция закончилась

Які 22 травня діятимуть відключення світла

21 травня 2024, 19:13 | Офіційно 1038
Поділитися:
Які 22 травня діятимуть відключення світла

Завтра по всій Україні діятимуть графіки погодинних відключень. Світла може не бути з 00:00 до 07:00 і з 18:00 до 24:00. Графіки працюють для промислових та побутових споживачів, повідомляє Укренерго.

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується. 

З 07:00 до 18:00 електрику відключати не планують.

Повідомляється, що відключення можуть бути застосовані при перевищенні певних обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. 

Інформацію, коли буде застосовано відключення у конкретному регіоні, можна дізнатися у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах. 

"Нагадаємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п'ять разів цілеспрямовано атакували усі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак", — нагадали в Укренерго.

Раніше повідомлялося, що після подорожчання світло не перестануть відключати, тому що для будівництва нових генеруючих потужностей потрібен час.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ