Скільки сьогодні коштує насіння у Костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

Як за рік змінилися ціни на насіння у Костянтинівці

19 лютого 2024, 12:04 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Ил'іновка 4173
Поділитися:
Як за рік змінилися ціни на насіння у Костянтинівці
Фото - автора

Багато господинь дач та присадибних ділянок вже цього тижня намагатимуться висадити насіння перців на розсаду. Справа в тому, що садити їх потрібно на місяці, тобто до 24 лютого. А ще за два тижні можна висаджувати і насіння помідорів.

Найчастіше костянтинівці збирають насіння саме, але якісь нові сорти все ж таки вважають за краще купити і в магазині.

За словами продавця та господаря одного з таких магазинів, ціни на такий товар підвищилися в середньому на 25-30 відсотків. Але, на думку більшості покупців, залишаються прийнятними порівняно, наприклад, із цінами на продукти.

Валентина з вулиці Шевченка купила насіння моркви, буряків, редиски, перцю, великі пачки високоврожайних огірків та раннього гороху і віддала за все це близько 100 грн.

Тобто якщо минулого року пакетик насіння моркви та буряків коштували 6 грн. то цього – 8 грн, огірки (понад 150 насінин) подорожчали з 30 до 35 грн. На дві-п'ять гривень підвищилася вартість петрушки, редис. капусти. кабачків, помідорів та інших овочів.

- Навіть у посушливе літо при недостатньому поливі у мене з пачки насіння виросте не менше 10 кг моркви поділилася своєю думкою Валентина. - Ось і виходить, що кілограм цього коренеплоду коштуватиме мені 80 копійок. А якщо буде дощ і можливість поливати, то врожайність буде значно вищою. Це стосується і буряків, і огірків, перцю та інших рослин.



Ціни на насіння квітів починаються від 6 грн за пакетик, що теж не надто дорого, а вони представлені у великому асортименті.

Поки що покупців у магазині небагато, бо масово засаджувати свої городи та дачі ми почнемо наприкінці березня - на початку квітня. Але якщо щоразу при купівлі продуктів на ринку брати і пару пачок насіння, то витрати на них значними не видадуться.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ