Як йде наступальна операція на Бахмутському напрямку станом на 13 вере | ZI.ua
Акция закончилась

Як йде наступальна операція на Бахмутському напрямку станом на 13 вересня

13 вересня 2023, 08:24 | Офіційно 1434
Поділитися:
Як йде наступальна операція на Бахмутському напрямку станом на 13 вересня

Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Бахмутському і Мелітопольському напрямках, повідомляє Генштаб вранці 13 вересня. 

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, наносять окупаційним військам значні втрати в живій силі і техніці, змушують ворога відходити з займаних позицій. В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, мали частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Тривають важкі бої.

Обстановка на фронтах

В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України біля Оріхово-Василівки. В свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

В районі відповідальності ОСУВ “Таврія” наші захисники стійко тримають оборону неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де протягом минулої доби противник здійснив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районах Новомихайлівки Донецької області та південніше Новодарівки Запорізької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

Удари по ворогу

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено 10 артилерійських засобів, 2 зенітно-ракетних комплекси, 1 район зосередження особового складу, 1 станцію радіоелектронної боротьби, 1 пункт управління та 5 складів боєприпасів противника.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ