Що буде з цінами на гречку і борщовий набір в цьому році | ZI.ua
Акция закончилась

Як в цьому році будуть змінюватися ціни на борщовий набір і гречку

6 квітня 2023, 18:30 | Бізнес 2283
Поділитися:
Як в цьому році будуть змінюватися ціни на борщовий набір і гречку

Гречка не здорожчає, овочі для борщу можуть подешевшати восени. Такий прогноз цін на популярні серед українців продукти харчування окреслив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду. Про це повідомила прес-служба Апарату Верховної Ради України.

За його словами, цього року збільшаться обсяги вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах. Це вплине на зростання обсягів виробництва, а в результаті - потенційного зниження цін на овочі з борщового набору, зокрема цибулі і моркви.

- Фермери з тих регіонів, де раніше овочі не висаджували, вже готуються почати цей процес. Адже минулого року ми зіткнулись з дефіцитом моркви та цибулі, третина якої потрапляла на ринки з Херсонщини. Після збору нового врожаю наприкінці літа та восени ми очікуємо збільшення пропозиції овочів. Тоді і ціни можуть піти на спад, - зазначив Олександр Гайду.

Також 2022 року українські фермери збільшили посіви гречки. Її було вирощено навіть більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання, тобто сформувались резерви.

- Підстав для зростання ціни на гречку цього року немає. Ми очікуємо, що аграрії і в 2023-му збільшать вирощування та виробництво цієї культури. Тож потреби в імпорті не буде. Скоріше за все, ціни на гречку збережуться на тому ж рівні, що й зараз, - підсумував Олександр Гайду.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі