В Костянтинівці вже проводиться повірка лічильників газу | ZI.ua
Акция закончилась

Як в Костянтинівці проводиться повірка лічильників газу

17 серпня 2023, 13:05 | ЖКГ | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Покровськ, Добропілля 9849
Поділитися:
Як в Костянтинівці проводиться повірка лічильників газу
Фото - автора

Незважаючи на військовий стан, фахівці ДП «Донецькоблгаз» проводять повірку лічильників газу, встановлених в будинках споживачів. Про те, як вона повинна проходити, розповіли в прес-службі підприємства.

Чи проводиться повірка лічильника, як і раніше, безкоштовно?

Періодична повірка лічильників газу, встановлених в будинках і квартирах, здійснюється за рахунок АТ « Донецькоблгаз », незалежно від того, чи є він власником лічильника. Підприємство також за свій рахунок проводить демонтаж, транспортування, технічне обслуговування і пов'язаний з такою повіркою ремонт.

Така процедура здійснюється кожні вісім років, згідно з Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України N 1747 від 13.10.2016 р.



Хто проводить повірку приладів обліку газу?

Періодична повірка виконується відповідним органом в сфері метрології та метрологічної діяльності, як приклад ДП «Донецькстандартметрологія». Проводиться вона на вимірювальному обладнанні сервісного центру по повірці і ремонту газових лічильників АТ «Донецькоблгаз».

Побутовий споживач зобов'язаний забезпечити доступ представникам АТ «Донецькоблгаз» після пред'явлення ними службових посвідчень. У період зняття лічильника газу АТ «Донецькоблгаз» встановлює лічильники газу з обмінного фонду.



За скільки днів споживачеві повинні повідомити про проведення повірки?

Не пізніше, ніж за місяць до настання терміну проведення періодичної повірки, УГГ інформує споживача про це. Це може бути лист з повідомленням про вручення або інший спосіб, що підтверджує отримання його споживачем. У повідомленні вказується дата прибуття представників УГХ для зняття лічильника на періодичну перевірку.

Як бути з повіркою лічильника в квартирах ( будинках ), господарі яких тимчасово виїхали, і на житлоплощі ніхто не проживає?

У разі неможливості споживача в зазначений термін забезпечити доступ представника УГГ споживач, не пізніше ніж за 10 днів до настання такого терміну, інформує про це УГГ.

Це можна зробити шляхом відправки рекомендованого листа з повідомленням про вручення або іншим способом, що буде підтверджувати отримання УГГ такої інформації. Інший термін доступу до лічильника споживач і УГГ узгоджують шляхом обміну листами або іншим способом.

Проведуть повірку лічильника, якщо в квартирі (будинку) живуть квартиранти?

Зняття лічильника газу на періодичну повірку проводиться в присутності споживача ( власника або наймача житла ). Представник АТ «Донецькоблгаз» становить акт розпломбування лічильника газу, який підписується споживачем.

До демонтажу лічильника газу на періодичну перевірку представник АТ «Донецькоблгаз» має право проводити контрольний огляд лічильника газу, а також ініціювати його експертизу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ