Чи добровільно платять за проїзд пенсіонери Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Як ставляться пільговики Костянтинівки до добровільної сплати за проїзд

3 січня 2024, 13:24 | ЖКГ | Костянтинівка 7698
Поділитися:
Як ставляться пільговики Костянтинівки до добровільної сплати за проїзд
Фото - автора
Сьогодні близько половини дев'ятого з Центрального ринку вирушили автобуси маршрутами 6/8 та «Б». Більше половини пасажирів у них були пільговики, і всі вони спокійно заплатили за проїзд по 5 грн.

Журналіст ZI поцікавилася у пенсіонерів громади, як вони ставляться до добровільної оплати за проїзд, адже згідно із законом мають їздити безплатно.

Понад третину із 30 респондентів відповіли, що це правильне рішення, треба зберегти автобусний рух у місті.

«Я можу заплатити 10 грн за проїзд до лікарні і назад»,- сказала Людмила, - а більше мені, пенсіонерці, їздити нема куди. До того ж пенсіонери перебувають у кращому становищі, ніж молодь. Нам гарантовано виплачують пенсії, а в них або мізерні зарплати, або зовсім роботи немає».

«За 5 грн сьогодні нічого не купиш, тож можна заплатити, - підтримала її Тетяна. - У мене сусід водій автобуса, то він його постійно ремонтує, причому, власним коштом»

Ще кілька костянтинівців сказали, що ставляться до такого рішення негативно, але за проїзд платять мовчки без нарікань.

«Мені не подобається платити за проїзд, - зазначила Раїса, - але я завжди плачу, куди ж подітися, все ж таки платять. Тим більше, що в нашому місті сьогодні пенсіонерів та інвалідів більше, ніж працюючих, якщо не платитимемо, то й автобуси ходити не будуть».

І лише одна жінка років 75 сказала, що ніколи не платить, вона пред'являє посвідчення та проходить у салон, незважаючи на невдоволення водіїв.

«Не платила і платити не буду, - наголосила вона, - мені за законом належить їздити безкоштовно, і немає різниці, яку пенсію я отримую»

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ