На що чекають приватні підприємці Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Як сьогодні живеться приватним підприємцям у Костянтинівці

25 січня 2024, 12:28 | Бізнес | Костянтинівка 2352
Поділитися:
Як сьогодні живеться приватним підприємцям у Костянтинівці
Фото - автора

У Костянтинівській громаді чимало приватних підприємців. Багато хто з них здійснює свою діяльність у сфері торгівлі.

Тому практично за будь-якої погоди вони зранку вже займаються продажем товару. Катерина торгує продуктами харчування, спеціями та супутніми товарами.

За її словами, торговельний оборот у порівнянні з довоєнним часом скоротився на 50%, тому доходи значно зменшилися. До того ж, 1 250 грн треба заплатити щомісяця за оренду павільйону, від 1,5 тис. грн йде на податки і ще треба заплатити за електроенергію, за один кіловат - вісім гривень.

Про значне скорочення обсягу продажу говорить і Олена, яка торгує засобами гігієни.

«Покупців дуже мало, стоїмо, мерзнемо, - притопуючи ногами, щоби зігрітися, розповідає жінка. – Раніше людина відразу брала, наприклад, пральний порошок, мило, шампунь, миючий і засіб для чищення, інше. А зараз одне-два найменування товару візьме і всі».

«Бують місяці, коли тільки-но на оренду заробляєш, - підтримав колегу приватний підприємець Микола, -Покупці підходять, дивляться на товар і найчастіше зітхаючи, проходять повз».



Саме в цей час костюми та пальта розглядала Ольга.

«Раніше я перед першим та останнім дзвінком намагалася оновити гардероб, зимові речі міняла часто, - поділилася наболілим жінка.- А тепер і ходити нікуди, бо працюємо дистанційно, і купувати нема за що. Зарплата йде на їжу та комуналку, а ще хочеться дітям із онуками допомогти. Вони виїхали з міста та винаймають квартиру на Рівненщині, а це дуже дорого».

Про значне скорочення товарообігу розповіли всі підприємці, які, як і всі українці, найбільше чекають лише одного – миру…


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ