Українцям пояснили, як не втратити субсидію, якщо член сім'ї за кордоном | ZI.ua
Акция закончилась

Як призначають субсидію мешканцям Костянтинівки, якщо члени їхньої родини виїхали за кордон

4 жовтня 2024, 12:58 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 90
Поділитися:
Як призначають субсидію мешканцям Костянтинівки, якщо члени їхньої родини виїхали за кордон
Фото из открытых источников

З початком війни багато костянтинівців виїхали і продовжують виїжджати за кордон. Але членам сім'ї, що залишилися, може знадобитися субсидія, особливо на опалювальний період. У ПФУ розповіли, як призначається субсидія у таких випадках.

Сім'я може отримати житлову субсидію, якщо хтось із її членів перебуває за кордоном понад 60 днів, але з деякими нюансами. Під час подання заяви необхідно вказати факт тривалого перебування члена сім'ї за кордоном.

У цьому випадку ця людина не враховуватиметься при розрахунку субсидії. Тобто на нього не розраховуватимуться соціальні норми житла та комунальних послуг. А його доходи не братимуть до уваги при призначенні субсидії.

Але якщо факт тривалого перебування за кордоном не було вказано, а субсидія була розрахована з урахуванням цієї людини, то виплату припинять, а надмірно виплачені кошти доведеться повернути.

Наслідки невчасного інформування

Якщо ПФУ самостійно виявить факт тривалого перебування члена сім'ї за кордоном, виплату субсидії буде припинено. Для її поновлення потрібно подати нову заяву. Причому субсидія може бути призначена лише з початку нового опалювального або неопалювального періоду.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ