Переселенці можуть оформити субсидію без договору оренди житла | ZI.ua
Акция закончилась

Як оформити субсидію переселенцям в Костянтинівці, які не уклали договір оренди

28 серпня 2023, 10:01 | Офіційно | Костянтинівка 2916
Поділитися:
Як оформити субсидію переселенцям в Костянтинівці, які не уклали договір оренди
Фото из открытых источников

За інформацією Костянтинівського УСЗН, в місті проживає майже 3 700 переселенців. Багато з них знімають будинки і квартири, не оформляючи договір оренди.

І якщо влітку оплата комуналки в середньому обходиться в межах 1 000 грн, то з початком опалювального сезону ця сума збільшиться, як мінімум, удвічі. І багато хто просто не зможуть платити за світло, газ, воду та інші послуги без допомоги держави.

У сервісному центрі № 5 Головного управління ПФУ в Донецькій області розповіли, як оформити субсидію переселенцям, які не уклали договір оренди житла.

Переселенцi, яка не зареєстровано, але фактично проживають в житловому приміщенні без укладення договору оренди, можуть отримувати субсидію.

Для її отримання необхідні заяву, декларація про доходи та витрати, в якій вказується склад сім'ї. Ще знадобляться паспорт, ідентифікаційний код і довідка про статус ВПО.

Оформити субсидію можна в центрі надання адміністративних послуг (де такі працюють) абов сервісному центрі ПФУ. 

Також це можна зробити онлайн через портал Дія, вебпортал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток Пенсійного фонду України (доступний для Android і IOS).


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ