Для випускників повернули ще два обов'язкових іспити | ZI.ua
Акция закончилась

Всього 4: Для випускників повернули два обов'язкових іспити

8 листопада 2023, 20:05 | Офіційно 924
Поділитися:
Всього 4: Для випускників повернули два обов'язкових іспити

Рада повернула історію України і іноземну мову в обов'язкові предмети державної підсумкової атестації (ДПА). Такмі чином, випускники 9 і 11 класів будуть здавати чотири обов'язкових іспити. Однак норми відповідного закону № 9046 запрацюють тільки після припинення воєнного стану в Україні, повідомив "УП. Життя" голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки і інновацій Сергій Бабак.

8 листопада Верховна Рада в цілому прийняла законопроект № 9046, який передбачає проведення ДПА для учнів 9 і 11 класів 4 обов'язкових предметів. Після закінчення 4 класу школярі сдаватимуть ДПА з української мови та математики.

Для випускників 9 і 11 класів іспитів буде не менше чотирьох, каже Бабак. Йдеться про українську мову, математику, історію України та іноземну мову. 

акон набуде чинності 1 січня 2024 року. Але щороку під час дії воєнного стану, поки ми не відвоювали всі наші території, ми скасовуємо ДПА. Тому цей закон "рамковий". Разом з ним депутати прийняли законопроект 10092 про вступ в наступному році. Там написано, що ДПА ми скасовуємо", – сказав Сергій Бабак.

Також в 2024 році в Україні планується провести пілотну Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х класів. В експериментальному тестуванні візьмуть участь 2 тисячі дітей. Будуть оцінювати знання української мови, читання, а також математики. Оцінювати дітей будуть вчителі, які їх навчали.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ